Om skribenten

Sten-Ove Hermansson är medlem i MP i Vänersborg

Nu undrar ni väl vad jag surrar om? Jag får väl presentera mig. Ett tambi är jag, en sådan där nyttoinsekt som förser er med honung. Jag blir riktigt stingslig när jag tänker på hur mobbad och illa behandlad jag blir. Inte bara det att det sprutas gift på vår mat, vi blir färre och färre. Vi får flyga längre och längre för att hitta något matnyttigt. Stressigt blir det också när det finns bara en blomning att ta av. Rapsblommor får väl gå, men före och efter blomningen vad finns då? Monokultur är det värsta ordet jag vet. 

Äldre bin har berättat för mig om när det fanns örter i överflöd. Det fanns dikesrenar (det är inte renar i ett dike), åkerholmar, skogsbryn och skogsgläntor. I dag skall varje centimeter odlas upp ända ut till asfalten. Jag funderar på allvar att flyga härifrån, då kan odlarna stå där med sina mindre skördar. Rätt åt dom. Men de som har det riktigt besvärligt är mina släktingar vildbina. De har ingenstans att bo. Snart finns dom inte mera. Tur i alla fall att det finns biodlare och en och annan miljöpartist. 

Nej nu skall jag flyga en sväng. Sedan sticker jag. Hej.

Debattera du också!

Ett debattinlägg på #GRÖNT ska vara kort och kärnfullt. Beroende på ämne är 2 000 till 4 000 tecken inklusive blanksteg lagom. Tänk på att ha en tydlig vinkel på den fråga som du vill debattera. Det är redaktionen som avgör vilka artiklar som publiceras. Innehåll från #GRÖNT kan komma att publiceras i en kortad version eller i sin helhet i papperstidningen.

Vi publicerar gärna kritik men tillåter inte personangrepp eller kränkande innehåll. Ibland ger redaktionen någon rätt att svara under rubriken Svar direkt i samma inlägg.

Vill du skicka in ett eget debattinlägg? Läs mer under Debattera på #GRÖNT.

Skicka ditt debattinlägg till gront@mp.se.