Det startade med ett inlägg på Facebook. Kristin Lilieqvist sålde en grön “elefantbody” i storlek 74 på mindre än en timme. Det ledde till att Kristin startade Facebook-gruppen En dubbelt så grön loppis som idag har över 300 medlemmar.

– Jag tänkte att den här gröna elefantbodyn säkert går att sälja till någon engagerad miljöpartist. Eftersom jag inte gör det för pengarna i första hand, ville jag skänka slanten till partiet. Det kändes som ett bra sätt att skapa mervärde på flera håll, säger hon.  

När Kristin började gymnasiet hamnade hon bredvid en tjej som bar en grön MP-pin. Senare samma månad gick de tillsamman på deras första Grön ungdom-möte. 

– Jag gick med i Miljöpartiet, 2002. Jag hittade en sån där “Vi vill-broschyr”. När jag läste den var det som att allt föll på plats. Från rotationsprincipen, till kortare arbetstid, och hur allt hänger ihop med miljö, solidaritet och livskvalitetsfrågor, berättar hon. 

Genom att starta En dubbelt så grön loppis till förmån för Miljöpartiet hoppas hon på ökat återbruk, mer pengar in till partikassan och ett starkare läge i valrörelsen 2022. 

– Jag tror att många kan skänka pengar till partiet! Och då är det roligare att få hem en liten grej än att bara swisha. Vem vet, bebisar i size 74 växer ju snabbt. Så förhoppningsvis dyker elefantbodyn upp igen i den nya loppisgruppen, skrattar Kristin.