Per Bolund har lämnat finansdepartementet för att ta plats på miljödepartementet i rollen som miljö- och klimatminister. Han är nu också vice statsminister.

– Vid sidan av klimatkrisen är naturkrisen den största frågan vi behöver hantera nu. För mig är ingen uppgift viktigare än den, säger Per Bolund.

Märta Stenevi har tagit plats i regeringen och blev jämställdhets- och bostadsminister. Hon har också ansvar för stadsutveckling och arbetet mot diskriminering och segregation.

– Steg för steg ska vi bygga ett jämställt och jämlikt samhälle, säger Märta Stenevi.

Per Olsson Fridh har gått från rollen som statssekreterare på utrikesdepartementet till att ta plats i regeringen som minister för internationellt utvecklingssamarbete.

– Sverige är en klar och tuff röst för en öppen, mer demokratisk och jämställd värld. Men för att klara kampen för våra demokratiska värderingar och det öppna samhället behöver vi mer globalt samarbete, inte mindre, säger Per Olsson Fridh.

Åsa Lindhagen har klivit in på finansdepartementet som finansmarknadsminister och biträdande finansminister, medan Amanda Lind har kvar sin roll som kultur- och demokratiminister, samt ansvarig för ungdoms- och idrottsfrågor.